Work from your happy place

Ik ben zelf het meest productief als ik op een plek zit waar ik me fijn voel, op mijn gemak en dat het liefst in combinatie met wat frisse lucht, een zonnetje en vooral niet te koud. Ik houd wel van mensen om me heen, het geeft inspiratie als ik even niet weet wat te schrijven. Zo zit ik nu buiten op de stoeprand met auto’s die voorbij komen, studenten die zich verzamelen in de Civic Centre (het gebouw waar de 1e klas school heeft) en zit ik lekker in de zon deze blog te schrijven. Dat is ook onderdeel van mijn meest belangrijke factor: licht. Ik houd niet van donkere ruimte’s, maar van felle expressieve kleuren.

Ik las vaak een geniet momentje voor mezelf in wanneer ik druk bezig ben, waarop ik even een pauze neem, achteruit leun, een slok van mijn thee of koffie neem, soms rek ik mezelf uit, masseer ik mijn nek of neem ik de omgeving in me op.

Ik vertel dit allemaal omdat ik houd van in het hier en het nu zijn, en dat social media, smartphones en het internet dat erg moeilijk maken. Kennis van het verleden is nuttig, de geschiedenis verteld ons namelijk dat mensen niets van de geschiedenis leren, maar dat geldt tot op zekere hoogte. Keuze’s moeten gemaakt worden in het hier en nu, en vandaag is de enige dag waar we invloed op kunnen uitoefenen, om de dag van morgen te veranderen. Denk aan de lange termijn, maar maak je dromen die nu ver weg liggen haalbaar door elke dag een stukje dichterbij te komen.

Op die manier wordt de reis erheen onderdeel van je droom. Leef je droom, geniet van de nieuwe dingen die je ontdekt, ziet en beleeft. Doe eens gek en ontdek waar je passies liggen, je ongebruikte talenten die je op een creatieve manier kunt gaan ontplooien in je leven. Wees jezelf! Vergelijk jouw reis nooit met de reis van anderen, leer ervan, maar wees bewust dat jij op je eigen avontuur bent.

De term happy place heb ik trouwens van dit filmpje, 30 seconden en de moeite waard om te kijken 😉

Vorig bericht
Liefde voor daklozen
Volgend bericht
Ik ben een cheeseburger?
Menu