Werk en God

Wauw wat een geweldige weken heb ik achter de rug. Ik besef me dat het al even geleden is sinds ik een blog heb geplaatst, maar het is wel een enorm goede tijd geweest. In de tussentijd ben ik naar Mission Possible, Opwekking pinksterconferentie en de EO-jongerendag geweest. En ja ik heb daar ontzettend veel groei in meegemaakt, het is zo bijzonder hoe God werkt. Hoe meer wij ons voor hem openstellen, hoe meer hij kan doen. Hoe meer wij in Zijn richting gaan, hoe meer Hij naar ons toe komt. En natuurlijk zijn die evenementen supercool, maar ze houden ook op. Uiteindelijk draait het niet om de lichten, het geluid of de sfeer. Nee, het gaat juist om Hem! En het is heel mooi hoe God werkt op events zoals dat, maar het gaat er juist om hoe je uit zo’n weekend stapt en hoe je je dagelijkse leven met God beleeft. Want eerlijk gezegd, nu ik bijna full-time werk om geld voor mijn bijbelschool te verzamelen is het soms een uitdaging om het uiteindelijke doel niet uit het oog te verliezen. En dat doel is een levende intieme relatie met God. Want hoe makkelijk raak je wel niet in de ban van het werken als je het leuk vindt. Om vervolgens moe thuis te komen en daar te gaan uitrusten van de dag. En kijk daar is natuurlijk niets mis mee, begrijp me niet verkeerd. Maar ik voel diep van binnen toch een honger die meer wil. Meer van Hem in mijn dagelijks leven. En hoe kan je die honger dan vullen? Nou eigenlijk is het niet heel moeilijk, maar zie je het snel over het hoofd. Je kunt die honger vullen door te doen waar je passie voor hebt, want God vindt het heerlijk om jou te zien genieten van wat hij gecreëerd heeft. En als je Hem wil zoeken kan je je ook terugtrekken vanuit de drukke wereld en gewoon een mooi nummer opzetten en Hem prijzen voor wie hij is. En wat een rust dat geeft is niet te beschrijven, want God is geduldig en rustig, Hij kent geen tijd of stress. Vraag Hem ook gerust om die rust als je ervaart dat je niet lekker in je vel zit en onrustig bent in je hoofd of hart. En rust betekent niet per se niets doen, het kan overal zijn, in de auto, op de fiets, vul zelf maar in. Ik heb hieronder een fragment geplaatst uit Psalm 62 (NBV), hier komt ook dat rusten naar voren. Ik wil je aanraden om de hele psalm te lezen en wil je ermee zegenen en bemoedigen! Vindt je rust in Hem, Hij is een standvastige rots.

2 Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust,
van hem komt mijn redding.
3 Hij alleen is mijn rots en mijn redding,
mijn burcht, nooit zal ik wankelen.

4 Hoe lang nog vallen jullie aan op één man
en bedreigen jullie hem met de dood?
Hij is als een muur die omvalt,
als een wal die op instorten staat.

5 Zij willen hem van zijn hoogte storten,
de leugen is hun lust en hun leven,
een zegenwens ligt op hun lippen,
maar in hun hart verbergt zich een vloek. sela

6 Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen,
van hem blijf ik alles verwachten.

Vorig bericht
Paspoort en rijbewijs
Volgend bericht
Geslaagd!
Menu