Wat is jouw definitie van succes?

Een van de allerbelangrijkste dingen die ik heb geleerd in de afgelopen maanden is wat mijn ‘definitie van succes’ is. Ik heb hier net in mijn Bijbelklas iets over gedeeld en wilde dit daarom ook met jullie delen.

Waar ik de afgelopen maanden steeds vaker tegen aan liep was, het gevoel, niet geheel vervuld zijn in de dingen die ik deed. Of dat nu werk was of boeken lezen over God. Er was iets niet helemaal in orde, maar wat? Ik ben er achter gekomen, maar het was een reis voor mezelf. Van een van de eerste keren dat ik erover hoorde van Paul Manwarring vorig jaar, tot nu na het lezen van het boek Heavy Rain van Kris Vallotton.

Leef je eigen leven

Iedereen leeft een ander leven, iedereen een ander doel. Het is zo belangrijk om je eigen leven te leven, niet dat van een ander. Dit betekend dat jij je prioriteiten moet zetten, jij moet beslissen wat belangrijk is. Nu gaat dat niet alleen over jezelf, maar heeft dat een diepe impact op de mensen om je heen. Hoe je nu omgaat met jouw leven bepaald hoe je leven er morgen uitziet.

“Keuze’s die jij vandaag maakt hebben diepe impact op de wereld van morgen.”

Wij zijn allemaal geschiedenisschrijvers; hoe een diepe impact wil jij nalaten op de wereld?

Het is dus belangrijk om duidelijk te hebben voor jezelf wat jouw definitie van succes is. Wanneer ben jij succesvol? Wat is hetgeen dat jij niet los kan laten, waar je maar over blijft denken, iets dat blijft terugkomen. Ga daar mee aan de slag. Zoek een plek alleen, met jou en God. Denk na over wat jij wilt bereiken in je leven; wat is jouw missie? Waar wilt God Zijn glorie door jou heen laten zien?

Dit is in elke positie in het leven, waar je ook maar bent. Je bent geroepen om een licht te zijn, een stad op een heuvel die niemand kan verbergen, waar koningen en naties naar toe zullen reizen. Door dit te doen gaat je dagelijks leven ook meer vervullend zijn. Waarom? Omdat jouw dromen en doelen door je hele leven als een rode draad gaan. Een draad die jou het vervullende gevoel van succes geeft. Dat is de kracht van je doelen opstellen, en ervoor leven. God verteld dit ook tegen Habakkuk:

Habakkuk 2:2 (ESV) And the Lord answered me: “Write the vision; make it plain on tablets, so he may run who reads it. // Toen antwoordde de Here mij: Schrijf de visie op en zet het duidelijk op tafelen, opdat men het in het voorbijlopen zal kunnen lezen.

Met ontzettend veel liefde en tederheid wil ik je aanmoedigen, lieve zoon, lieve dochter, broer, zus. Laat je belangrijkste definitie van succes zijn, dat je verlangt naar Hem de Alpha en de Omega. Vanuit Hem komen alle dingen, niets zou zijn zonder Hem. (Johannes 1:3)

Verlang naar meer van God alle dagen van je leven en je zult dat en nog veel meer ontvangen! (Jakobus 4:6-8)

Gods rijke zegen

Vorig bericht
Ben je bereid je missie te aanvaarden?
Volgend bericht
Rechtvaardigheid
Menu