Meehelpen in mijn kerk

Ik heb eigenlijk altijd al van zingen gehouden. Dit begon al heel erg jong. Ik heb op een koor gezeten voor 6 jaar om er echt wat mee te gaan doen. Toen ik 12 was ben ik van dat koor afgegaan, omdat het niet echt heel uitdagend meer was. Ook was dat het moment dat we als gezin naar een andere kerk zijn gegaan. Van een hervormde kerk zijn we toen naar een evangelische kerk gegaan. We gaan naar de kerk Nehemia in Zwijndrecht. In deze nieuwe kerk heb ik me aangemeld om mee te gaan zingen in een van de tienerbands. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Voor een van de eerste keren van mijn leven stond ik op het podium en keken al die mensen naar mij. In het koor had ik dat een stuk minder, maar de spanning werd gelukkig wel minder.

Dit was dus mijn nieuwe avontuur, maar rond september in 2013 werden ik en andere vocals overgeplaatst naar een nieuwe band. Deze band bestond voor zo’n 10 maanden, maar toen kregen we te horen dat deze band niet langer door kon gaan. We hadden te weinig muzikanten om nog als band door te gaan. Eerst kon ik het echt niet geloven, toch drong het langzaam tot me door. Het mooie was dat 1 maand voordat die band stopte ik gevraagd werd om te helpen met de op- en afbouw teams. Ze hadden mensen nodig, dus ik zei ja zonder te weten dat de band waar ik nu inzat zou ophouden te bestaan. Ik heb dus in verschillende teams geholpen met het bouwen van de kerk en het was echt heel erg leuk en mooi om betrokken te zijn bij de voorbereidingen en de dienst zelf. De Heer heeft mijn karakter gevormd door dit alles en nu wil ik nog meer van Hem, ookal doet dat soms pijn.

Je dienstbaar opstellen in je eigen kerk is echt een aanrader! Het geeft mij plezier en verfrissing om te helpen met het bouwen van de kerk. Je hebt ook weer de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en om nieuwe vrienden te maken. Meehelpen geeft vreugde en een fijn gevoel van binnen.

Vorig bericht
Mijn leven in een notendop
Volgend bericht
Vrijheid in Christus
Menu