Rechtvaardigheid

Definitie van rechtvaardigheid

De juiste keuze maken, terwijl je de verkeerde keuze wilt maken. Dat klinkt zoveel makkelijker dan het daadwerkelijk is. Ik las deze ochtend in Romeinen 7 en 8. Het zijn bekende versen, maar vandaag las ik het met andere ogen. Ik was op zoek naar de sleutel van rechtvaardigheid.

De juiste mindset

In Romeinen 7:15 beschrijft Paulus de frustratie die hij had terwijl hij door het proces van heiliging (het rechtvaardig zijn) heen ging. Hij begreep zijn eigen acties niet, hij deed wat hij niet wilde doen. Maar in vers 20 legt hij uit dat het niet langer hijzelf was, maar de zonde in zijn ziel en lichaam. Er is een oorlog in zijn lichaam, waar zijn gedachten tegen zijn lichaam vecht.

Maar God!

In Romeinen 8 lezen we de sleutel! De strijd is al gewonnen! God heeft datgene gedaan wat wij nooit uit onszelf kunnen doen. Hij heeft Zijn eigen Zoon gegeven aan ons, zodat wij nooit meer hetzelfde zijn. Hij verandert ons van de binnenkant uit! Wanneer wij ons volledig overgeven aan God, niet voor een moment, een lied, maar voor de rest van ons leven. Dan kan Hij zijn werk in ons volledig gaan doen, de patronen die ons tegenhouden doorbreken, we hoeven Zijn naam maar op onze lippen te nemen en elke keten wordt gebroken!

Leg schaamte en pijn voor het kruis

Ik wil je aanmoedigen om al je schaamte, pijn en verdriet voor het kruis te leggen. Je hoeft het niet langer zelf te dragen, maar je mag het aan Jezus geven. Hij is degen die jouw verleden verzilverd, die alles ten goede keert voor degenen die Hem liefhebben. Durf Hem weer te vertrouwen, dat Hij echt zo goed is. Dat Hij Zijn belofte’s vervuld! Dat wat Hij zegt waarheid is!

Spreek waarheid

Zoek naar waarheid, dat zal je vrijmaken! De vijand heeft alleen maar kracht over jou in de plaatsen waar je Zijn waarheid nog niet eigen hebt gemaakt. Zoek teksten op in de Bijbel, woorden van God, en spreek ze uit over je leven. Ik doe dit zelf elke dag door middel van herinneringen op mijn telefoon. Het maakt echt een verschil! Je kunt beginnen met 1 en ze steeds meer uitbreiden. Je gelooft namelijk veel eerder iets dat je over jezelf uitspreekt dan wanneer een ander dat over jou doet. Ook al voelt het aan het begin wat onwennig, dit is een van de manieren om je denken te veranderen.

Transformatie

Door je denken te vernieuwen krijg je nieuwe normen en waarden. Je begint heel anders te leven. Nu gaat dit niet overnacht, maar daar is niets mis mee! Soms zitten leugens heel erg diep, terwijl anderen zo onderschept zijn. Sommige processen nemen meer tijd in dan anderen. De verandering die jij hebt meegemaakt zal misschien niet direct reflecteren op je omgeving, maar op de lange termijn ga je zien wat een verschil je hebt meegemaakt.

“Is het niet grappig om te zien hoe er op de korte termijn niets verandert, maar wanneer je terug kijkt alles anders is?” – C.S. Lewis

Visie

Wat je ook enorm kan helpen is een visie voor je leven. Wat wilt God door jouw leven heen doen? Wat zijn zaken in de maatschappij die jij niet kan aanzien? Waar wil jij je leven voor geven? Een visie zorgt ervoor dat je gericht bent op succes, prioriteiten opstelt en dat je de impact van jouw leven vanuit het juiste perspectief ziet.

Weet jij niet wat het doel van je leven is? Vraag dan een profetisch woord aan! Dat kan hier

Wil jij graag meer weten over succes? Lees dan mijn vorige blog!

Vorig bericht
Wat is jouw definitie van succes?
Volgend bericht
Eenzaamheid
Menu