Nieuwjaar, nieuwe kansen…

Het is bijna 2020. Een tijd om na te denken over wat er allemaal goed is gegaan het afgelopen jaar. Records die zijn gebroken, gedachtepatronen die zijn veranderd. Brainstorms die potentie heeft geprikkeld in je denken. Risico’s die zijn genomen om jouw leven en dat van jouw gezin te verbeteren. Je ambities te realiseren, jezelf te verwezenlijken.

Mogelijk was het  een jaar van depressie of emotioneel gemis. Een jaar waarin jij moeilijk uit je bed kwam. Waar het elke dag strijd was om het juiste te doen. Als dat het geval was, wil ik jou graag een hart onder de riem steken. Je bent hier niet voor niets. Ook in deze tijd valt er veel te leren en te verwerken. Zo mag jij zoeken en nieuwe inzichten opdoen. God verspilt niets, Hij maakt jou klaar! Wees niet bevreesd voor wat komen gaat. Laat het maar komen! Met God erbij ben jij al meer dan overwinnaar!

Wel wil ik jou prikkelen. Of je nu voor je gevoel goed op weg bent of het spoor bijster.

Wees jezelf bewust van het privilege dat je hebt om dit te lezen, te leven en te zijn. Je bent bijzonder, geliefd en geweldig. Jij kunt veel meer dan dat je denkt. Zet door. Ook als het moeilijk is. Laat je af en toe meenemen die diepte in, zodat je ook de hoogte kunt bereiken.

Ik heb zelf verschillende diepe punten gekend. Momenteel ben ik voor mijn gevoel goed op weg naar een hoogte. Maar ook in deze tijd is het lastig het leven te navigeren op een manier waarop ik ervaar dat ik Gods verlangen voor mijn leven eer en niet in mijn eigenbelang of zelfzucht verstrikt raak. Ik kan op macroniveau (in grote lijnen) de goede richting op gaan. Maar soms kan het op microniveau tegenstrijdig voelen om me druk te maken om het dagelijkse leven.

Dit is een oproep tot genieten. Geniet van de dagen die je krijgt op deze aarde. Maak er het allerbeste van. Laat dat kusje aan je kind niet liggen, vergeet dat compliment niet te geven. Laat geen mogelijkheid voorbij gaan om te genieten van alles dat goed, rechtvaardig, mooi en hemels is. Of het dan om eten gaat, een uitje, of urenlang lezen. Geniet in alles dat je doet. Werk vanuit de Vrede van de Vader. Doe alles voor God. Dank in alles God.

Jij bent bijzonder.
Jij kan dit
Nieuw jaar, nieuwe kansen
Maak er het beste van!

Vorig bericht
Surrounded (Fight My Battles)
Volgend bericht
The fountain of content
Menu