Mijn tijd in Londen

Jongens ik heb jullie weer veel te lang in spanning gelaten. Je wilt niet weten hoe dat soms gaat bij mij, ik denk steeds ik moet echt een blog gaan schrijven, maar als je er geen tijd voor opzij zet dan schuif je het steeds vooruit. Wijze les; gewoon gelijk doen of inplannen als je ergens aan denkt dat je nog moet doen, en zoals je hebt gelezen heb ik daar zelf nog moeite mee 😉 (maar dat maakt het natuurlijk niet minder wijs)

Achtergrond

Nouja, dat uit de weg te hebben gewerkt wilde ik het een en ander delen over mijn tijd in London, maar eerst een stukje over het verhaal achter het verhaal :). 2 weken geleden ben ik op donderdag mee geweest naar een interkerkelijke trainings-conferentie voor het ministry team van: There is more. Prachtige locatie in Voorthuizen, dus na lang rijden kwamen we daar aan. Snel een plaatsje gezocht en zo begon de dag. Er werd les gegeven door een bijbelschool uit Engeland: LSSM vanuit een methode die Firestarters heet.

Bijbelschool

Elke keer na een les stuk kwam er een stuk reflectie waar je terugkeek in een groep naar wat er gebeurd was, binnen in je en wat hetgeen dat je gehoord had met je deed en hoe je het praktisch kan maken voor jezelf. Hier konden we al veel leren van, en over elkaar. Het was mooi om ook weer te kunnen uitdelen van alles dat ik ontvangen heb bij Bethel. Om een lang verhaal kort te maken ontmoette ik daar verschillende mensen die erg on fire waren voor God. Als je uit een studenten cultuur gaat en het valt allemaal terug op jezelf is het heel anders dan dat je steeds over anderen profetische woorden uitspreekt, en er ook weer over jou woorden worden uitgesproken. Woorden van leven, hoop, bestemming en kracht. Maar dit voelde alsof ik weer terug was in BSSM.

Open dag

Ik dacht zo van wauw dit is mooi zeg; misschien kan ik dan volgend jaar in Engeland het 2e jaar volgen, in plaats van weer helemaal naar de Verenigde Staten te gaan. Ik zag dat er een open dag was en iets in mij dacht onmiddellijk: “Daar moet ik heen.” Zodoende, ik erover gepraat met mijn ouders en een ticket geboekt. Ik had een aantal contacten opgedaan van de school en omgeving, en een daarvan is Craig, the biggest boss ever 😀 Hij bood me aan om bij hem thuis te verblijven en dat weekend nog ben ik dus in London geweest, heb ik de school bezocht en een beetje de stad rondgetourd, lekker de tourist uitgehangen inclusief foto’s nemen en filmpjes maken.

Verfrissend

De open dag was ontzettend mooi, met hele krachtige aanbidding. Simpel, maar toch zo in tune met God. Er was een diepe intieme dorst en honger naar meer van Hem. En Hij kwam, zo tastbaar in ons midden. In die plaats recht voor Zijn aangezicht is zo’n vrede, liefde, levenskracht en een vernieuwde hoop. Daarna hebben we gekeken naar onderwijs van Bethel, waar ik ook nog nieuwe dingen heb geleerd, en weer herinnerd werd aan lessen die ik vergeten was. Het was een kleine school, zo’n 30 mensen, maar er was een kracht en intimiteit door alles heen. Ik heb een ontzettend goede, opbouwende en verfrissende tijd meegemaakt. Ik had het nodig, een wakker schudden, maar ook een realisatie dat je nooit onder teleurstelling moet zitten. Het is niet van God!

Beslissing

Verder heb ik nu wel besloten dat ik toch naar Redding ga, simpelweg omdat het dan eerstehands is. Het mag dan wel weer ver weg zijn, maar ik geloof echt dat het elk offer waard is. Daarnaast is investeren in je toekomst zo veel meer waard dan enkel kijken naar de omstandigheden.

Zegen

Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle interesse en ook echt zegenen met zoveel overvloed, fysiek, spiritueel en in je ziel. Dat je vrolijk zal zijn, rustig en nieuwe openbaringen zult ontvangen over hoe een grote God wij hebben!

Filmpje

Dit filmpje laat zien hoe het daar was, in het kort 🙂

Als je niets ziet klik dan hier

Vorig bericht
Onderweg naar een nieuw avontuur
Volgend bericht
Brief van jouw Vader
Menu