Liefde voor daklozen

Nooit heb ik zoveel daklozen gezien dan wanneer ik hier aankwam in Californië, het is triest om te zien dat er zoveel mensen zonder thuis zijn. Het is wel makkelijker om ze te benaderen omdat het niet gaat om ingewikkelde cadeaus te geven, maar water aan ze geven als het warm is, en naar ze omkijken als het wat kouder wordt is al lief hebben. Simpele dingen geven vaak dus al een opening om voor ze te bidden of, wanneer ze dat willen, het evangelie te delen.

De afgelopen weken ben ik ook gegroeid om mijn liefde naar hen te laten zien door bijvoorbeeld met deze meneer muziek te maken. Dit was terwijl wij in de stad aan het spelen waren op de bekende brug die ze hier hebben; The Sundial Bridge. Het is een van de weinige sundial bridges, een brug die ook een zonnewijzer is. Ik heb hier ook nog een filmpje van. Ik heb hieronder het filmpje geplaatst, we waren eerder al langs hem gelopen, maar nu kwam hij naar ons toe om te zeggen van ja jullie hebben het echt goed gedaan, hij had ons zelfs nog wat van zijn geld gegeven, wat we hem daarna weer terug hebben gegeven. Hij had zo’n passie en blijheid, het was erg mooi en bijzonder om te zien en ik wilde dit graag delen met jullie!

Een andere ervaring met daklozen is ook niet erg lang geleden. Ik en een goede vriend van mij waren samen naar Mcdonalds gegaan. Toen ons eten bijna klaar was kwam er een andere Nederlander binnenlopen met een dakloze vrouw van wie haar dekens waren gestolen de dag ervoor. We aten samen en hebben daarna voor haar gebeden, ze werd aangeraakt door de liefde van God en moest huilen. Haar leven is radicaal veranderd en ze gaat nu naar een speciaal programma van Bethel waar ze verder geholpen wordt in haar leven op de rails krijgen. Het was te “toevallig” om haar daar zomaar tegen te komen. Het was een bijzondere ervaring 🙂

Vorig bericht
Het oude is voorbij en het nieuwe is gekomen
Volgend bericht
Work from your happy place
Menu