Hoe kijk jij naar jezelf?

Dit is een van de dingen die makkelijk klinkt, maar toch vaak lastig is. Het is voor ons mensen eigenlijk heel erg moeilijk om eerlijk naar onszelf te kijken en ons af te vragen: “Hoe sta ik er nu eigenlijk echt voor?” Want we zien onszelf vaak met een verwrongen beeld, of het nu positief of negatief is. Positief omdat we naar onszelf kunnen kijken alsof we alles voor elkaar hebben, of negatief omdat we onszelf zien als badend in zonden, pijn en verdriet.

Wij hebben als mensen dus vaak een verwrongen beeld van onszelf, daarom is het belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben. Mensen die je niet alleen naar je mond praten maar je ook echt de waarheid kunnen vertellen. Dit kan van alles zijn; of het nu gaat over hoe je omgaat met gezag, met relaties of verantwoordelijkheid. Je kunt vervolgens met deze problemen naar hen toe gaan om er samen over na te denken en te bidden. Zorg in er ieder geval voor dat wanneer je merkt aan jezelf dat er iets niet helemaal goed zit, je er iemand bij haalt om er over te praten.

Maar terug naar hoe je jezelf ziet. Want wij zien onszelf vaak niet zoals God ons ziet. Hij ziet ons namelijk schoongewassen, rein en wit. En dit alles doordat Jezus voor ons aan het kruis is gegaan en onze straf heeft gedragen. Wat je ook hebt gedaan God vergeeft je altijd, maar wanneer je beweert in God te geloven en voor Hem te leven, moet je ook in de voetstappen van Jezus proberen te lopen. 1 Johannes 2:6 6 Wie zegt in hem te blijven, behoort in de voetsporen van Jezus te treden. En dat betekent niet zozeer dat je gelijk alles moet gaan doen wat Jezus deed, maar dat dat wel je streven moet zijn en dat je daar ook probeert naar te leven.

Als afsluiting wil ik nog een mooi nummer met jullie delen van Bethel Music. Dit nummer heet Seas of Crimson. Crimson is heel erg donkerrood, wat garant staat voor het bloed van Jezus. Omdat Hij aan het kruis is gegaan is iedereen die in hem gelooft en zijn redding aanvaardt voor altijd gered. (Johannes 3:16) Luister dit nummer ook met die gedachte in je achterhoofd en probeer God te vinden in deze muziek.

Vorig bericht
Interview
Volgend bericht
Jij tegen de wereld
Menu