It Has Only Just Begun

Dat is de zin die deze afgelopen week constant door mijn hoofd heen ging. Het einde van het schooljaar komt in zicht, en het zal nog maar 8 weken duren en dan zit ik alweer in het vliegtuig op mijn weg terug naar ons prachtige kikkerlandje.

Toch denk ik dat de zin niet alleen voor mijn leven staat, maar dat het een profetisch woord is voor wat er op dit moment over de hele wereld aan de gang is. God is grote en prachtige dingen aan het doen en wij mogen daar een onderdeel van zijn. Het is als een prachtige symfonie met God als dirigent waarin wij mogen kiezen of we mee willen spelen of niet.

Wij lezen op dit moment een boek over Azusa Now, het heet Ignite Azusa. Het gaat over de Azusa Street Revival die begon in 1906. Aangezien wij als school en kerk naar Los Angeles gaan als mission trip om te evangeliseren, de daklozen te helpen, te bidden voor de zieken, de gevangenen vrij te zetten, een blijvend werk daar achter te laten en om mee te draaien met het te gekke event Azusa Now!

Dit is het hoogtepunt van het jaar, een drukte van jewelste. Dit HET moment waar ik al het hele jaar naar uitkijk. Op 15 september, helemaal aan het begin van het jaar kwam Lou Engle om ons te vertellen over deze Azusa Street Revival. Bill Johnson besloot de hele Bethel beweging erin mee te laten doen.

Werkelijk waar wat ik tot nu toe heb meegemaakt is al onbeschrijflijk; een nieuwe dimensie is open gegaan, praktisch Gods giften leren gebruiken, een tipje van de sluier is ontluikt en fragmenten van de toekomst zijn zichtbaar. Nu is het belangrijkste om te genieten van de weg ernaartoe, ik zie het als een treinreis door de Alpen. Je gaat niet slapen, een boek lezen of iets anders doen als je temidden van adembenemende uitzichten rijdt. Ook helpt strak vooruitkijken niet om de trein sneller te laten gaan, het laat de tijd juist langzamer voelen, terwijl wanneer je om je heen kijkt de tijd vliegt!

Verder heb ik zoveel over wie ik ben geleerd, dat ik mij met niemand hoef te vergelijken, iedereen is op zijn eigen reis. Ook heb ik meegemaakt hoe belangrijk het is dat wij in relatie met elkaar zijn. Dat we geen relaties opgeven om niet-essentiele doctrine. Laten we achter Jezus aan rennen met zijn allen en ons niet laten tegenhouden door welke omstandigheden dan maar. Degenen die het zwaar hebben helpen we omhoog, omkijkend naar elkaar en niemand achtergelaten.

Want je weet wat er gebeurt als er een prooi los loopt van de kudde, onze aanklager staat dan al klaar en ziet een kipklaar hapje staan, als we niet naar elkaar omkijken is het hap slik weg.

Lieve Vader,
Dankuwel dat dit alleen nog maar het begin is, dat u nog zoveel klaar heeft staan om aan ons te geven. Wilt u mij helpen te focussen op wat er om mij heen gebeurt in het hier en het nu, te genieten van de reis in plaats van strak vooruitkijkend op mijn eindbestemming. Ik wil hierbij degenen die mij pijn hebben gedaan vergeven, en hen zegenen zodat ik ook uit kan kijken naar degenen die achter gebleven zijn en niet langer bezig hoef te zijn met onnodige gevoelens van pijn en afwijzing. Ik zegen mijn relaties en bid voor rust en helderheid in mijn comunicatie. Heilige Geest, doe uw werk in mij
In Jezus naam, Amen!

Vorig bericht
Bill Johnson – Belofte’s van God
Volgend bericht
Geslaagd voor BSSM 1
Menu