Ik ben een cheeseburger?

Je kan elke dag naar de Mac gaan en geen cheeseburger worden, net als dat kan je elke dag naar de kerk gaan en geen christen worden. Waarom? Het gaat niet om naar de kerk gaan, maar om de kerk te worden! Kerk is 24/7, de zondagochtenden zijn het makkelijkste gedeelte! We moeten voor onszelf van een toeschouwer naar een deelnemer gaan! De Heilige Geest maakt dit allemaal mogelijk voor ons, bouw je fundament in Hem en niet in de dingen om je heen zoals vrienden, games enzovoort.

Laten we onze titel waarmaken, christen = zoals Christus. Wanneer we echt de dingen zouden doen waarvan Jezus zegt dat ze gelovigen zouden volgen (Markus 16:14-18, Mattheus 28:18-20) zouden we de wereld kunnen veranderen. En dit is echt mogelijk! Jezus was volledig mens, Hij had behoefte aan een levende intieme relatie met de Vader, Hij zocht zijn eigen momenten met de Vader, genoot van eten en drinken en werd als wij. Hij werd mens, geboren, opgevoed, als het ware paste Hij zich aan als dat wij dat wel eens doen als je met een kind gaat stoeien, je wordt gelijk of stelt je zelfs lager dan het kind.

De wereld is zo hongerig naar alles wat spiritueel is, behalve Jezus, en ik neem het ze niet kwalijk ook want sommige kerken zijn zo stoffig dat je er zo in slaap bij valt als je niet goed oplet. We hebben nieuw vuur nodig een frisse uitstorting van Zijn Geest, laten we er samen voor gaan, en bidden voor doorbraak en meer van Hem, zodat we met God gaan saamenwerken! (1 Korinthiërs 3:9)

Als je op dit punt denkt die Robin is helemaal waus geworden, dan wil ik hiermee even afsluiten; ik geloof liever in een levende krachtige kerk, die een verschil kan maken in de samenleving, Jezus preekt, hoop geeft, versterkt en redding door wat Jezus gedaan heeft 2000 jaar geleden aan het kruis, dan dat ik elke zondag op mijn gat zit, dezelfde liedjes zing, naar achterhoofden van anderen kijk en de dag erna de fout in ga.

Jezus heeft ons verlost, het oude is voorbij het nieuwe is gekomen en als je nog terug gaat naar je dode oude natuur die zondig is, toegeeft aan je vlees wandel je niet met de Heilige Geest, ze zijn immers tegengestelden! (Galaten 5:13-26) We moeten de Heilige Geest de baas maken in ons leven, Hij moet het laatste woord hebben! Elke keer als iets uit je verleden naar boven komt, zeg dan hardop of in je gedachten; Ik ben dat niet meer! Het brengt vrijheid, je bevestigd dat het niet van jezelf komt, je identificeert het als een aanval en rekent ermee af (2 Korintiërs 10:5), die probeert terrein te winnen door ons in overeenstemming te krijgen met zijn leugens. Hij valt de broeders aan dag en nacht, identificeer wat je hoort en voelt en je zal merken dat niet alles wat je hoort van jezelf is! (Openbaringen 12:10)

Alsjeblieft mensen, lees je Bijbel, streef naar wat er in staat en maak het je top prioriteit, realiteit en leven! De kerk heeft veel te lang kerk gespeeld, lauw Christendom toegestaan en het is de tijd om een nieuwe weg in te slaan, terug naar het begin. Dank God voor vrijheid, maar laten we ons er niet in vergissen dat in de tijd waarin de Bijbel geschreven werd, Jezus aannemen zowat je dood betekende, een goede herinnering om kerk te worden een hogere prioriteit te geven.

Ik bid voor vuur zegen en een nieuw verlangen voor meer van God in je leven. Een overtuiging van de Heilige Geest die niet te stoppen is. Word wakker en ga ervoor!

Voor vragen stuur me een berichtje 😉

Vorig bericht
Work from your happy place
Volgend bericht
Bill Johnson – Belofte’s van God
Menu