Gods stem verstaan

God spreekt nog steeds

Ik weet en besef dat dit een gevoelig onderwerp is voor velen. Toch wil ik het er graag over hebben, omdat het zo belangrijk is. Jarenlang heeft de kerk zich ver gehouden van visioenen met als reden er in de new age movement erg veel kwaad en vaagheid mee wordt gedaan. Maar we kunnen dromen en visioenen niet zomaar laten roven, want het heeft enorme impact op ons dagelijkse leven!

Wandelen in kracht

Het verstaan van Gods stem is heel belangrijk om in kracht en zekerheid te wandelen. En dat is niet alleen voor onszelf, maar dat stralen we ook uit naar de mensen om ons heen. Zeker ook door woorden of dromen die wij hebben gehad over anderen met hen te delen en er een uitleg bij te geven. Want er zit leven in die woorden! Gods zalving en zegen ligt er op en wat wij uitspreken wordt daarom ook werkelijkheid.

Maar hoe dan?

Ja dat is een goede en reëele vraag. God spreekt namelijk over het algemeen geen Nederlands, maar Hij praat met ons door middel van beelden die getoond worden op het zelfde scherm als je fantasie. Probeer het maar eens; doe je ogen dicht en probeer aan een roze olifant te denken.

Beelden

Vaak zijn deze beelden heel specifiek en ook iets waar je normaal helemaal niet aan zou denken. Wanneer je dus gefocust voor iemand aan het bidden bent en je krijgt plaatjes is dat niet per se afleiding, maar soms ook een hint om over specifieke zaken te bidden of te praten met die persoon. 

Dromen

God spreekt ook vaak door dromen, het is goed om je dromen op te schrijven, zeker als je het gevoel hebt dat ze belangrijk zijn. Ik heb zelf een aantal dromen gehad die later precies zoals in mijn droom gebeurden in het echt. Dat is een bevestiging voor mij; ik ben op het juiste pad, op de juiste plek.

Vraag om de betekenis

Bij veel beelden die je krijgt weet je niet gelijk wat de betekenis is. Op die momenten mag je vragen aan God: “Heer wat betekend dit beeld, wat wilt u hiermee zeggen?” Soms krijg je Bijbelteksten of iets heel precies over iemands leven.

Neem het risico

Profetie is niet alleen maar voor binnen de 4 muren van de kerk. Het is ook juist voor in de supermarkt, op het werk. Het brengt daar ook leven en vreugde. Hierdoor weten mensen dat er een God is die van hen houd en die hen kent. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn! Wees niet bang iets verkeerd te hebben, want je groeit door het risico te nemen. Soms is het raak, andere keren niet. Toch is het het altijd waard! Natuurlijk is het wijs om op de juiste plekken risico te nemen, je kunt bijvoorbeeld groeien binnen de kerk en vervolgens ook vaker uitstappen buiten de kerk.

God wilt jou gebruiken om Zijn Koninkrijk te bouwen op deze aarde!

Spreek leven

Het is erg belangrijk om in plaats van verdoemenis leven en hoop uit te spreken. Wanneer iemand ergens moeite mee heeft weten ze dat in de meeste gevallen zelf ook wel. Jij hebt juist op die momenten de mogelijkheid om die situatie om te keren en de oplossing te brengen. Daarnaast is iets wat we hier in BSSM leren om te  zoeken naar goud in de ander. Net zoals er in een goudmijn niet alleen maar goud zit maar ook veel grond en rotsen, zo moeten we in elkaar op zoek naar het goud. Wat wilt God graag zeggen tegen een ander?

(Hieronder in het Nederlands) 1 Corinthians 14:3 KJV But he that prophesieth speaketh unto men to edification, and exhortation, and comfort.

Degene die profeteert spreekt tot mensen voor verrijking, aansporing, en vertroosting.

Doe eens gek

Verras iemand die heel dichtbij je staat met een woord van God! God vragen om visie voor hun toekomst of juist hoop voor vandaag is erg krachtig en ik weet zeker dat ze het kunnen waarderen!

[/fusion_text][fusion_youtube id=”-Vt9n4vvtxg” width=”1920″ height=”1080″ autoplay=”false” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Vorig bericht
Eenzaamheid
Volgend bericht
Oorlog in het Koninkrijk
Menu