Eenzaamheid

De diepte in

Afgelopen donderdag heb ik iets ontzettend belangrijks over mijzelf geleerd. We hadden een revival group meeting. Het doel was om de diepte in te gaan. En dat is dan ook precies wat we gedaan hebben. Een van onze leiders deelde haar ervaring over hoe zij gebieden in haar leven had waar ze God nog niet in had gelaten. De vraag naar ons toe was: heb jij gebieden in je leven waar jij God nog niet hebt ingelaten?

God heeft een open uitnodiging

Voor mij was deze vraag vrij simpel te beantwoorden, omdat ik God overal in heb verwelkomd, in mijn gaan, mijn staan, mijn douchen en mijn slapen. Maar één ding waar ik aan werd herinnerd in mijn geest was eenzaamheid.

In mijn geval was het meer mijn frustratie dat ik Hem niet ervoer op dezelfde manier. Normaal gesproken herken ik Hem als vrede, vreugde of heerlijkheid. Maar op die eenzame momenten voel ik me zo alleen dat ik dat niet ervaar. Dus ik dacht; “mijn gevoel zegt dat God er niet is, dus dan is het ook zo.”

Hij is altijd met ons

Terwijl al deze dingen door mijn hoofd heen gingen vroeg ik aan God: waar bent u dan op die momenten? Ik ontving als antwoord:

Ik ben altijd om je heen als een deken, zelfs op die momenten dat jij het niet voelt, wanneer jij moe bent en je alleen voelt. Ik ben daar bij je.

Ik heb in mijn Bijbel een boekenlegger waarop het volgende staat: Mijn lieve kind, in jouw tijd van beproeving was ik degene die jou droeg op mijn schouders. Dit raakte me zo diep toen ik realiseerde dat al die tijd Hij er altijd bij was. Ook al voelde ik mij zo alleen, Hij was er altijd bij.

Our God reigns

Ook al voelen we ons soms alleen, onbegrepen en verloren God is altijd met ons. Wij kunnen ons verheugen in het feit dat Hij degene is die regeert en dat niets dat ons kan scheiden van Zijn liefde. Wanneer wij nederig en oprecht naar Hem toe komen staat Hij met Zijn armen wijd open.

Elke keer wanneer ik me nu alleen voel verheug ik me in dat feit. Ik ben dankbaar dat wij een God hebben die leven en vervulling geeft. Hij is zo goed!

De waarheid is:

God kent jou beter dan jij jezelf kent (Psalm 139)

Wat jij met tranen zaait zal worden geoogst met grote vreugde! (Psalm 126)

God zingt over jou (Sefanja 3:17)

Ik hoop en bid dat dit jou bemoedigt en frisse hoop geeft voor de toekomst. God is altijd met jou, in de diepe dalen, en op de bergtop! Hij is altijd dezelfde, en niets kan jou scheiden van Zijn liefde. Veel zegen deze komende week, en Hij is altijd bij jou!

[/fusion_text][fusion_youtube id=”CLQgiQ-tze0″ width=”1920″ height=”1080″ autoplay=”false” api_params=”&rel=0″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Vorig bericht
Rechtvaardigheid
Volgend bericht
Gods stem verstaan
Menu