Een veilige aankomst

De reis in het kort

Ik ben veilig aangekomen in het huis dat ik heb gehuurd voor de komende 9 maanden. De reis was echt een hele belevenis. Om kwart voor 5 werd ik wakker en stopte ik de laatste spullen in mijn handbagage, 3 kwartier later zaten we met zijn allen in de auto en reed ik naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen op Schiphol ging de tijd erg snel, en voor ik het wist moest ik afscheid nemen zodat ik op tijd bij mijn gate zou zijn. Het was pijnlijk om weg te lopen, maar toch wist ik diep van binnen dat het goed was. Toen ik bij de handbagage check aankwam moest ik alles in losse bakjes doen, het was een soort van extra controle, maar er was niets aan de hand dus ik kon gewoon door. Ik kwam bij de gate aan waar ik moest zijn en het wachten begon. Het boarden begon pas erg laat, maar toch stapte ik toen voor de allereerste keer in mijn leven een vliegtuig. Het vliegtuig dat mij helemaal naar San Francisco zou brengen in ongeveer 10 uur. Ik kon me er niet veel bij voorstellen, dus ik liet alles maar gewoon gebeuren. Er waren wat problemen, dus we hadden uiteindelijk anderhalf uur vertraging.

De vlucht

Na al die tijd begon het opstijgen, en ik had me op het ergste voorbereid. Het viel mij echt alles mee, al moet ik daar wel bij zeggen dat ik erg van achtbanen houd, dus dat telt niet voor iedereen. De tijd in het vliegtuig ging niet al te snel, maar het was niet verschrikkelijk. Ik kon er wel van genieten. Het gaf me de tijd om na te denken en tot mezelf te komen, terwijl ik luisterde naar wat muziek. Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf dat ik echt respect had voor de stewards die steeds hielpen en klaarstonden voor de reizigers. Het is niet niks om op een vlucht van 10 uur constant mensen te helpen. Dus er kwamen er 2 langs met ons avondeten en toen vertelde ik ze dat ik respect voor ze had en zo raakten we aan de praat. Zo kon ik ze vertellen wat ik ging doen in de USA en wat meer over mezelf, op een gegeven moment kwamen we erop dat dit mijn eerste vlucht ooit was. Dit was zo bijzonder voor ze dat mij aangeboden werd om te filmen vanachter de vleugel wanneer we gingen landen. Dit was bijzonder omdat de landing een erg mooi beeld zou geven van de Golden Gate Bridge, een icoon van de stad.

Customs

Dit maakte de reis zo compleet en ik heb daarmee echt heel erg genoten van mijn eerste vlucht. Nadat ik rustig van het vliegtuig was gegaan was ik wel een beetje slap. Ik had vooral honger, maar was ook erg moe. Ik liep door naar de zogenaamde ‘customs’. Hier wordt je reden voor je verblijf in Amerika gevraagd, en verder vragen ze je bijvoorbeeld wat je allemaal gaat doen in de USA. Hier kwam ik zonder problemen door, wat ik echt zie als een zegen van God. Ik kon doorlopen om mijn bagage op te halen en kwam zo bij de uitgang, de arrivals hal. De mensen die mij hadden aangeboden mee te rijden naar Redding kwamen 3 uur later aan, dus ik ben bij een Italiaanse koffiebar gaan zitten en heb daar met het thuisfront gebeld onder het genot van koffie en wat te eten.

Rijden naar Redding

Rond een uur of 6 plaatselijke tijd kwamen de andere mensen aan. We hebben kort gepraat, en zijn toen alle bagage in gaan laden in de gehuurde auto. Toen begon de lange rit naar Redding, maar om een uur of 12 waren we toch aangekomen bij mijn huis. We hebben al mijn spullen binnen gezet en ik ben daarna heerlijk en snel gaan slapen. De dag erna heb ik veel boodschappen gedaan in Wallmart, deze winkel heeft echt alles en zit in mijn achtertuin. Ik heb een mountainbike gekocht en echt ontzettend veel andere spullen. Vandaag ben ik naar Bethel toe gefietst en heb daar uit “When heaven invades earth” gelezen, dat boek moet ik hebben gelezen voordat BSSM begint. Nu is het wel zo dat ik hem al 2 keer heb gelezen in het Nederlands, maar dat is toch anders dan in het Engels.

Afsluiting

Ik wil je bedanken voor de interesse die je toont in mijn reis, door dit te lezen, mij te sponsoren en te helpen met gebed. Het is zoveel meer dan ik me voor kon stellen. Wil je me iets specifieks vragen, stuur dan gerust een bericht via mijn contact pagina of Facebook 🙂

Vorig bericht
Voorbereiding
Volgend bericht
Cultuurschok
Menu