Een nieuw jaar voor de boeg

Allereerst een gezegend 2015! Pff het is er dan nu echt. Dit jaar ga ik weg naar Amerika. Momenten als het vieren van het nieuwe jaar voelen dan echt lastig. Ik voel als het ware al hoe het is om weg te zijn. Zonder een gezamenlijk moment met je familie het jaar af te sluiten. Hoewel het dus voelt als een jaarwisseling met een nare bijsmaak zie ik ook enorm uit naar wat God allemaal gaat doen volgend jaar. Niet alleen in mijn leven of in het uwe, maar ook in heel Nederland en in de hele wereld. Grote dingen komen eraan en moeten nog gedaan worden, God wil zo veel meer met onze levens doen dan wij durven dromen. Soms lijkt het alsof je vast zit in je leven. Alsof je geestelijk opgesloten zit en niet weet hoe je uit deze kooi en door dit plafond heen kunt breken. Voor degenen die dat voelen geloof ik echt dat dit een jaar van doorbraak zal zijn. Ik wil je daar ook echt mee zegenen! Met meer van God in elk aspect van je leven zodat je een voorbeeld zal zijn voor anderen.

Dit nieuwe jaar gaat er veel veranderen voor mij. Ik ben nu bijna klaar met inschrijven voor de bijbelschool die ik wil gaan doen. Mocht je meer willen weten, klik hier voor een link naar de site. Ik moet op zoek gaan naar een woonplaats helemaal los van mijn ouders. Er is nog zoveel te leren; geestelijk maar ook praktisch. Hoe ik zelf de was kan doen bijvoorbeeld. Het lijken soms zulk een simpele dingen, maar als het er enorm veel zijn kan het toch lastig zijn om alles onder de knie te krijgen. Toch maak ik deze sprong in het diepe graag. Het verlangen in mijn hart naar meer van God is zo sterk. De roep is sterker dan de prijs, dat klinkt echt door in mijn hele leven. Veel moet ik opzij zetten voor deze bijbelschool, maar God is er in en Hij roept mij op om standvastig te zijn en de juiste keuze’s te maken. Dat is zwaarder dan dat het klinkt. Het doet soms zo veel pijn om de juiste keuze’s te maken. Ook al weet je dat je het juiste hebt gedaan voel het toch verwrongen en pijnlijk. Toch kijk ik steeds weer op naar God en zoek ik mijn sterkte in Hem.

In het nieuwe jaar wil ik je zegenen met een dieper verweven leven met God. Als je meer van God wilt ontvangen wil ik je aanraden om eerlijk bij Hem aan te komen met je verlangens. God kan er echt enorm van genieten om samen met jou te zijn! Geef Hem alle eer en glorie en zoek hem! Maak je geen zorgen en zoek het koninkrijk van God, al het andere zal je dan worden gegeven!
24 Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon. 25 Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? 26 Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? 27 Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen? 28 En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet. 29 Ik zeg jullie: zelfs Salomo ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen. 30 Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? 31 Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” – 32 dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. 33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 34 Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last. (NBV Mattheus 6:24-34)

Vorig bericht
Vrijheid in Christus
Volgend bericht
Wapens van het geloof
Menu