De kracht van getuigenissen

Bemoediging

Tijdens de kerst toen ik thuis was hoorde ik zo veel toffe verhalen van wat er allemaal voor wonderlijks gebeurde in Zwijndrecht en omstreken. Er is ontzettend veel aan het broeien en floreren in Nederland. Waar ik tegen aan liep is dat er eigenlijk nog niet zo veel waarde wordt gehecht aan het verspreiden van getuigenissen ligt al hier in Bethel en omstreken. Hier worden getuigenissen gevierd en verspreid. In de gemeente wordt er aandacht aan besteed en het wordt op social media geplaatst en gedeeld. Zo wordt ieder getuigenis een bemoediging voor ons allemaal! We maken misschien zelf niet elke dag een groot wonder mee, we kunnen ons wel elke dag verheugen in de getuigenissen van anderen.

Bezwaren

Toch is het meest krachtige natuurlijk als je zoiets van dichtbij mee maakt. We zijn dan wel vaak een beetje wispelturig of bang met de gedachte; okay God heeft een wonder gedaan, maar wat als het nu terugkomt? Of een andere bekende: Ik deel deze getuigenis liever niet, want anders kom ik trots over.

Toch zijn al die bezwaren grote leugens! Wij zijn hier om God’s glorie te laten zien aan de mensen om ons heen. Wanneer wij ervaringen waarin Hij het roer overnam niet delen, houden we ook een deel van Zijn majesteit verborgen van de wereld. Want het is Christus in jou de hoop van glorie!

Herhaling

Daarnaast is een getuigenis enorm krachtig, want het schept verwachting en ook geloof dat God het opnieuw kan doen. Zoals in Openbaringen 19:10 staat: De getuigenis van Jezus Christus is de geest van profetie. Elke getuigenis roept eigenlijk als het ware uit: “Heer doe het opnieuw! Ook voor mij Vader!”

Het is de wil van onze Vader, dat Hij de hemel op aarde zichtbaar maakt. Dat genezingen en wonderen nog vaker voorkomen. Door Zijn goedheid te delen bemoedigen en versterken wij elkaar. Daarnaast zorgen we dat er meer en meer wonderen in deze wereld gebeuren!

Samenvatting

Mond-tot-mondreclame is het beste dat je kan hebben. Wanneer God iets geweldigs in jouw leven heeft gedaan, geef geen ingang aan twijfel, valse hoogmoed of schaamte, maar deel wat je mee hebt gemaakt! Deel hoe het eerst was, wat je gebeden hebt en wat God voor jou heeft gedaan!

Ik wil voor je bidden dat je nieuwe avonturen met God mag gaan beleven. Ik bid ook voor volledige overgave, zodat wij als Jezus op deze aarde zullen wandelen, mensen zullen liefhebben en met de Heilige Geest levens zullen veranderen!

En dat zullen ze zeker!

Want het Evangelie zet al 2000 jaren de wereld op zijn kop!

Vorig bericht
Intimiteit met de Vader
Volgend bericht
Weekoverzicht
Menu