Cultuurschok

Vooruit blikken bij de kapper

3 weken geleden zat ik bij de kapper en vertelde ik over de reis die ik ging maken, en over hoe mijn jaar eruit zou gaan zien. Ik vertelde haar dat ik het wel een beetje spannend vind hoe het gaat zijn om in een geheel ander land en in een andere cultuur te leven. Zij vertelde me dat Amerika volgens haar veel leek op Nederland. Op het moment dat ze dat zei twijfelde ik al aan in hoeverre ze gelijk zou krijgen.

Verschillen tussen Nederland en de USA

Na 2,5 week in de USA geleefd te hebben kan ik wel zeggen dat de cultuur heel anders is. Mensen hier zijn veel gemakkelijker in een leuk gesprekje dan wij Nederlanders zijn. Ook de manier waarop ze met buitenlanders om gaan is verschillend. Ze vragen je uiterst vriendelijk waar je vandaan komt en zo kan je vertellen over wat je hier doet. Omdat Bethel een grote impact heeft in de stad hier weten veel mensen waar je het over hebt als je ze verteld dat je BSSM doet en een internationale student bent.

Gezond of ongezond eten?

Het is hier een stuk duurder om groenten te kopen die vers zijn dan in Nederland, en veel is niet zo vers of gezond als in Nederland. Het is erg makkelijk gemaakt om ongezond te eten, letterlijk aan elke straat zit een of meerdere fastfood restaurants, gezond eten is wat moeilijker. Maar we hebben hier nu een oplossing voor gevonden. Samen met mijn 2 huisgenoten leggen we geld in en kopen daarmee boodschappen voor de hele week. Zo koken we ook met elkaar.

De afgelopen lessen

Ik heb nu 1 week les gehad, en wauw wat is het geweldig hier! Ik heb al zo veel geleerd over identiteit, ze planten waarheid in je hart en geven ontzettend veel nieuwe inzichten. Het mooie eraan is dat ze je leren hoe je het beste kan kijken naar de Bijbel en jezelf, en dat ze vrijheid geven in hoe je het interpreteert. Verder praten we over veel door met vrienden en groepen en heb ik al een heel aantal opnames en notities gemaakt. Ik denk erover om die ergens te plaatsen zodat mensen die ze graag willen zien en luisteren dat kunnen doen. Laat me weten in de reacties of dat iets is wat jij graag zou willen.

Heel erg veel zegen!

Vorig bericht
Een veilige aankomst
Volgend bericht
Ik ben 18
Menu