Aanbidding

Voor mij is een van de fijnste manieren om God te vinden door voor hem te zingen en hem te prijzen met muziek. Het is zo fijn om God dichtbij te voelen wanneer je hem grootmaakt en je liefde voor hem beschrijft. Toch kan het soms lastig zijn om een moment voor Hem vrij te maken en God te zoeken. Ik zelf zing en luister graag muziek op de fiets naar school. Zo heb ik elke dag een moment om Hem te zoeken.
Er zijn er ook een heleboel andere manieren waarop je God kunt aanbidden. Je kunt onder andere met je ziel, met woorden, met zang en met muziek aanbidden, ik geef hier een aantal voorbeelden:

  • Ziel: 1 Van David. Prijs de HEER, mijn ziel, prijs, mijn hart, zijn heilige naam. 2 Prijs de HEER, mijn ziel, vergeet niet één van zijn weldaden. (Psalm 103: 1-2 NBV)
  • Woorden: 3 Zij riepen elkaar toe: ‘Heilig, heilig, heilig is de HEER van de hemelse machten. Heel de aarde is vervuld van zijn majesteit.’ (Jesaja 6:3 NBV)
  • Zang en muziek: 8 David en de Israëlieten dansten vol overgave voor God, begeleid door zang en muziek van lieren, harpen, tamboerijnen, cimbalen en trompetten. (1 Kronieken 20:8 NBV)

Je kunt God op nog veel meer manieren aanbidden. God geniet er ook van als wij als mensen bezig zijn of juist lekker in de natuur ronddolen. Aanbidding is wel essentieel want het creëert een troon voor God en een manier voor Hem om door jou heen te werken. Je bent namelijk veel meer gefocust op Gods stem. Je stemt je af op zijn signalen. Zo leer je Gods stem verstaan.
Ik wil je zegenen met meer van God in je leven. Probeer een moment in je dag te vinden waarop je Hem aanbidt en Hem zoekt. Dit zal je relatie versterken en ervoor zorgen dat je meer en meer in je bestemming komt. Lees in Gods woord en zoek hem elke dag weer.

Vorig bericht
Korte update
Volgend bericht
Interview
Menu